Over Marinus Hillenga

Geboren te Groningen in 1959 en tot m’n 28e gewoond in Delfzijl en ongeveer 4,5 jaar in Amsterdam gewoond en gewerkt in de metaal, logistiek en ict.
Na de middelbare school aantal jaren in de metaal gewerkt als construktie bankwerker en lasser bij diverse scheepswerven en machinefabrieken in de drie noordelijke provincies alsmede in Haarlem. Omgeschoold in 1999 als systeembeheerder en bekend met Windowsservers en Debian GNU\Linux- web, mail en databaseservers.

Fotografie als hobby vanaf 1983 en met tussenpozen mee beziggehouden. De spiegelreflexcamera’s die ik destijds heb gebruikt waren de Minolta XGM en X700. Sinds 2014 in het bezit van de Nikkon D5200 en weer actief bezig met fotograferen. In 2018 m’n D5200 omgeruild voor een Nikon D3 fullframe body. En geloof me, dat was wel effe wennen. Inmiddels is de D3 weer vervangen door de D4s (fullframe) van Nikkon en daarnaast gebruik ik tevens de D500 (crop sensor camera) van Nikkon. Beide camerabodies sluiten qua bediening nauw op elkaar aan en vind dat wel zo fijn en praktisch. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapsfotografie, natuurfotografie, portretfotografie, sportfotografie, stilleven- en straatfotografie.

  • Sinds april ’22 werkzaam als fotograaf bij Studio SpinLink te Groningen.

Straatkrant De Riepe: Januari ’23

  • Krantenartikel | oogtv.nl | 11 septeber ’21 | Kinderfeestmiddag Gea’s Weggeefwinkel groot succes: “Het heeft alle verwachtingen overtroffen” Lees verder…..